Full management support Flynth adviseurs & accountants
Daan Bemelmans
Daan Bemelmans
CodeDB
Ik omschrijf FMS als een professional met alle kennis en kunde in huis; toekomstgericht; staat open voor andere invloeden; feedback; digitalisering.

CodeDB, is in 2010 opgericht door Daan Bemelmans. CodeDB is een adviesbureau die aan klanten laat zien op welke wijze zij meer rendement kunnen halen uit hun activiteiten op het gebied van marketing, sales en netwerken.

“Ik, Marian Caron, mag vandaag Daan interviewen. Daan ken ik inmiddels al even, zowel zakelijk als privé. Ik omschrijf Daan als een verbinder; aanjager; opstarter; mens met het hart op de juiste plaats waar je ook gezellig een borrel mee kunt drinken. Daan heeft een groot internationaal netwerk met als thuisbasis Breda. Het zit in zijn genen om kennis over te brengen om vervolgens  ‘samen’ met een team stappen te maken, daar krijgt hij veel energie van. Daan weet inmiddels als geen ander hoe hij waarde toe kan voegen in zijn vakgebied door mensen structuren te bieden om hier mee aan de slag te gaan, ze verrassende inzichten te geven om zo met nog meer energie hun werk te doen.”

Daan, hoe start je een traject?
Daan: “Ik bekijk eerst wat een bedrijf nu doet op het gebied van marketing, sales en netwerken. Dit lijkt een makkelijke vraag, maar als men écht goed gaat nadenken, dan blijkt het toch een uitdagende vraag. Veelal komt men tot de conclusie dat men al redelijk veel op het gebied van marketing, sales en netwerken doet, maar dat er nog veel verbindingen en efficiency te behalen  valt. Hier levert CodeDB meteen rendement.

Die gewaarwording is stap 1 in het traject. Vervolgens ga ik bekijken hoe we de zaken die worden ingezet kunnen optimaliseren. Een belangrijk onderdeel hierbij is de betrokkenheid van het personeel. Samen ben je ambassadeur en werk je aan de groei van het bedrijf. Dit is niet enkel de verantwoordelijkheid van de directie of diegenen die “sales of marketing” in hun functienaam hebben staan.  

Bij de organisatie van bijvoorbeeld een evenement is  het zaak dat je eerst intern draagvlak onder het personeel creëert. Vanuit daar kun je verder bouwen. Hoe gaat de klant zijn netwerk slim uitnodigen. Welke partijen kunnen aan elkaar worden gekoppeld. Hoe positioneert hij zichzelf op social media. Enzovoort.

FMS heeft zich bijvoorbeeld in 2010 verbonden aan het grootste hippische event Outdoor Brabant waarvan zij sindsdien Exclusive Business Partner zijn. Je kunt je verbinden aan een platform, maar het is belangrijk dat je hier (een zo hoog mogelijk) rendement uit haalt, anders heeft een partnership weinig zin.  Wilfried Dam heeft mij toen gevraagd om mijn visie en input te geven om hetgeen FMS tijdens Outdoor Brabant organiseert succesvol(ler) te maken. Door bovengenoemde zaken te activeren en je netwerk aan elkaar te koppelen, voeg je aan jouw bestaande klanten echt waarde toe als accountants- en advieskantoor. Als je het leggen van verbindingen faciliteert door middel van een evenement dan heb je een heel mooi product in handen. Door het combineren van persoonlijke interesses, netwerken en zakelijke doelstellingen heeft FMS hier goede activaties op het gebied van kennis en gastvrijheid neergezet.

Krijg je vaak positieve reacties van klanten naar aanleiding van jouw inzet?
“Als ik naar mijn klantenbestand door de jaren heen kijk dan is 80% uit mijn eerste jaar nog steeds klant. Dat is iets waar ik trots op ben. Een mooi voorbeeld is dat ik in mijn eerste jaar een management team van een hotelketen heb getraind. De toenmalige general manager is inmiddels doorgegroeid naar algemeen directeur en enkele MT-leden zijn doorgegroeid naar general manager van hun eigen locatie. Het is gaaf om een dergelijke groei van dichtbij mee te maken. En ik ben nog steeds betrokken door ze gevraagd en ongevraagd interessante inzichten bij te brengen door out of the box mee te denken, ze uit hun dagelijkse routine te laten stappen en verrassende verbindingen te leggen.”

Naast CodeDB ben je ook in andere B.V.’s actief.
“Klopt! Gedurende mijn eerste jaar als ondernemer merkte ik, dat hetgeen ik doe ik ontzettend leuk vindt! Vanwege het feit dat in veel activiteiten een repeterend karakter zit, realiseerde ik me al snel dat ik hier een  stuk efficiency en effectiviteit uit kon halen. Zodoende ben ik verschillende partnerships aangegaan waarbij ik of actief betrokken ben op het gebied van marketing en sales of aan de zijlijn sta in de rol van aandeelhouder.”

Waar sta je met CodeDB over 10 jaar?
CodeDB zal altijd een relatie houden met Breda, maar ik sluit niet uit dat mijn partner en ik ons in de toekomst in het buitenland gaan vestigen.  Over 10 jaar zal CodeDB nog steeds een operationele identiteit zijn, waarbij ik aan het verbinden en aanjagen ben. En of ik dit nu vanuit Breda of New York doe, als mensen me niet kennen, dan zorg ik wel dat ze me leren kennen. Ik ben er van overtuigd dat er altijd behoefte blijft aan het leggen van verbindingen. Bij CodeDB ligt de nadruk op technologie en software, maar het menselijke aspect zal blijven.”

Hoe ben je in contact gekomen met FMS?
Zo’n zeven jaar geleden op een netwerkborrel tijdens Smaakvol Breda raakte ik in gesprek met Wilfried Dam en we hadden direct een klik. Dat was nog in mijn tijd dat ik voor Topsport Brabant werkte.

Wat vind je prettig in de relatie tussen CodeDB en FMS?
“Dat is heel makkelijk; het persoonlijk contact. Als ik dat vertaal is het dat ik als mens behandeld wordt, er naar me geluisterd wordt en men probleemvoorkomend en oplossingsgericht met mij meedenkt. Als ondernemer ben je met zoveel zaken tegelijk bezig dat je specialisten om je heen dient te verzamelen. FMS is de club aan wie ik een aantal essentiële zaken toevertrouw. Het opstellen van cijfers en het laten maken van een jaarrekening kan ik bij wijze van spreken op elke hoek van de straat laten doen, maar daar vind je niet die persoonlijke touch en het advies zoals ik dat bij FMS ervaar. Ook het durven verbinden met klanten is iets wat ik ontzettend kan waarderen. Mijn relatie met FMS is zo sterk dat ik voor de toekomst weet dat FMS mij in alle facetten van groei kan begeleiden, of ik nu in Breda of in het buitenland ben gevestigd. FMS heeft alle disciplines in huis om mijn internationale dromen waar te maken.

“Ik omschrijf FMS als een professional met alle kennis en kunde in huis; toekomstgericht; staat open voor andere invloeden;  feedback;  digitalisering.”

     


Buiten je core-business houd je je ook bezig met iets totaal anders, namelijk tasse
n.
“Ja, sinds een paar jaar breng ik leren tassen op de markt onder de naam CodeDiBorsa. De tassen zijn gemaakt van hoogwaardig Italiaans leer waarbij wij het design en maken van de tas volledig in Nederland doen, het is echt een ambachtelijk product. De tassenlijn bestaat uit diverse laptoptassen die zal worden uitgebreid met verschillende reistassen. Ik nodig de lezers graag uit voor een kijkje op de webshop codediborsa.com/shop.We leveren zowel aan de consumenten als een bedrijven (met een eigen logo). “

Wanneer je op zoek bent naar meer rendement op het gebied van marketing, sales en netwerken, open staat voor toekomstgericht samenwerken en verrassende verbindingen dan is CodeDB de sleutel tot jouw toekomst. Belangrijk hierbij is dat het gehele bedrijf hierbij betrokken is.

Wil je in contact komen met Daan, nodig hem uit via LinkedIn en schrijf daarbij een persoonlijk bericht.

BUSINESS = PLEASURE
Met dank aan www.codedb.nl