Full management support Flynth adviseurs & accountants
Frank en Karin Antonissen
Frank en Karin Antonissen
Antonissen interieurbouw
Maandelijks zit ik met FMS rond de tafel om de tussentijdse cijfers te bespreken waarnaast ik aan Wilfried een enorm goede sparringpartner heb.

Wat ooit in 1958 in een schuur is ontstaan kent men nu als een van meest gerenommeerde interieurbouwers. We hebben het dan natuurlijk over Antonissen interieurbouw uit Breda. We gaan even terug naar de schuur in 1958.

Ger Antonissen, een meubelmaker pur sang, is de oprichter van Antonissen interieurbouw. Een man met een passie voor het maken van meubels, als het maar goed in elkaar zit, degelijk werk. Het was zijn hobby. Buiten de werkweek om was Ger dan ook vaak in zijn schuur te vinden. Later is Ger met zijn gezin verhuisd naar de Fatimastraat en hiermee verhuisde ook de zaak naar diezelfde locatie.

“Het is veel meer dan enkel meubels maken. Als je zelf het ontwerp verzorgt loop je tegen veel meer zaken aan.”

24 augustus 2017
Ik word hartelijk ontvangen door Karin Antonissen. “Ik” ben Marian Caron, werkzaam bij Full Management Support (FMS) en behartig alle marketing gerelateerde zaken binnen FMS. Bij binnenkomst zie ik het direct. Het interieur klopt, alles is mooi op elkaar afgestemd, zowel binnen als buiten waar men een prachtig zelf ontworpen tuin heeft aangelegd. Ja, ik ben thuis, thuis bij Frank en Karin Antonissen, de drijvende krachten achter Antonissen interieurbouw.

Overname
Frank, zoon van Ger Antonissen, vertelt met gepaste trots het bedrijf in 1996 van zijn vader te hebben overgenomen. “Ik was 24 jaar toen ik ging werken bij mijn vader. Hoewel ik altijd heb gezegd de zaak niet in te gaan, lag mijn passie stiekem toch in de interieurbouw. De overname, nu zo’n 22 jaar geleden, was een logische stap.”

Frank deed een opleiding aan de MTS met als richting Meubelfabricage en Woninginrichting. “Deze combinatie maakte het leuk. Aan de ene kant leerde je de technische aspecten van het vak; hoe zitten meubels in elkaar, en anderzijds leerde je ontwerpen en 3D-tekeningen maken. Naast dat iets goed in elkaar zit, moet het er ook mooi uitzien,” aldus Frank.

Karin is sinds 1996 bij het bedrijf gestart als Office Manager. Karin: “Tegenwoordig ben ik verantwoordelijk voor de (koude) acquisitie, het onderhoud van de website en social media en alle bijkomende marketing gerelateerde zaken, wat ik hartstikke leuk vind om te doen.”

“Koude acquisitie blijft lastig, maar als het dan lukt geeft dat wel een kick. Het klantencontact tijdens een verkooptraject is heel intensief. Zeker ten opzichte van vroeger. Ons vak is in de loop der jaren enorm veranderd. We worden nu veel vrijer gelaten qua creativiteit en dat maakt het veel leuker.”

Frank: “Het mooie vind ik om een project te realiseren waarbij de klant geen idee heeft wat hij wil, om hier vervolgens een mooie invulling aan te geven en hem te verrassen.

Verder raak ik gemotiveerd van vooruitgang. Ik ben breed georiënteerd en vind ook alles leuk en interessant om te doen. Vormgeveing, materiaalgebruik, manier van werken, ik let overal op. Mijn perfectionisme is een grote drijfveer. Details, hoe subtiel ook, zijn erg belangrijk. Iedere stap die je doet moet goed zijn, dan is het eindresultaat ook goed.”

Bedrijfsmatige projecten
“Een mooi voorbeeld is Interhal, een bedrijf gevestigd aan de Takkebijsters te Breda. Hiervoor hebben we een volledig ontwerp mogen maken waarbij we tevens verantwoordelijk waren voor de algehele coördinatie. Bij een dergelijk bedrijfsmatig project stuur je iedereen aan. Van de aannemer en elektricien tot aan de aircoman en ga zo maar door.

20 jaar geleden kwam projectcoördinatie niet voor in onze vocabulaire. Toen maakte je een kast of een keuken en dat was het. Tegenwoordig bestaat ons werk veel meer uit totaal projecten en dat vind ik toch wel het leukste om te doen. Interhal is een project waar ik enorm trots op ben.”

Enkele andere recente projecten waar Frank en Karin trots op zijn, zijn Avans Hogeschool Aartsenfruit, Autobedrijf Bluekens, Hero en GGD Breda.

      

“Het team waar we nu mee samenwerken ervaren we als heel prettig.”
Momenteel heeftAntonissen interieurbouw 10 personeelsleden in dienst. Voor de brand in 2013 waren dat er meer. Frank: “We hebben een zware periode achter de rug en nog steeds achtervolgt de brand ons. Het ergste was dat we genoodzaakt waren te reorganiseren en dus afscheid hebben moeten nemen van verschillende collega’s. Tijdens de brand zijn machines verloren gegaan, en geen machines betekent geen werk voor de productiemedewerkers. Ook hebben we een stapje terug moeten doen qua toekomstplanning vanwege diverse verzekeringsissues.

Maar je moet door! Het werk gaat door, je hebt personeel, je bent genoodzaakt zaken uit te besteden wat ook weer extra kosten met zich meebrengt. En dan ook de “brandende” vraag in hoeverre de verzekering je tegemoetkomt.”

Niet alles zelf willen doen
Karin: “De samenwerkingen met externe partijen die na de brand zijn ontstaan, ervaren we als heel positief. Je moet niet altijd alles zelf willen doen. Ieder heeft zijn specialisatie en een ander kan in bepaalde zaken veel beter zijn. En uiteindelijk wil je toch die tevreden klant. Het mooie is dat klanten aangeven niets te hebben gemerkt van hetgeen de brand met zich mee had gebracht. Dit zie ik als een mooi compliment met dank aan ons team en externe partijen.”

Betere bereikbaarheid
Na de brand zijn Frank en Karin met het bedrijf verhuisd van de Fatimastraat naar het Minervum. Deze locatie bevalt zowel Frank en Karin als het personeel, de klanten en leveranciers uiterst goed. De bereikbaarheid is veel beter en zo is de locatie ook veel toegankelijker als het gaat om het laden en lossen.

Nieuwe generatie
Frank is nu 54 jaar en blijft vooralsnog als directeur/eigenaar betrokken bij Antonissen interieurbouw. Maar de nieuwe generatie komt ook om de hoek kijken. Zoon Ralph Antonissen, 25 jaar, is sinds 2 jaar werkzaam op de productieafdeling van Antonissen interieurbouw.

Frank: “Ralph heeft geen achtergrond op het gebied van interieur, maar vindt het vak ontzettend leuk. Het is een handige jongen met goede sociale skills. Momenteel is hij zich aan het verdiepen in een tekenprogramma ten behoeve van interieur vormgeving. Naast dat hij bij Antonissen interieurbouw aan de slag zou gaan, stond ook dit totaal niet op de planning. Maar ik vind het wel heel leuk."

Antonissen interieurbouw en Full Management Support
Karin: “Vanuit mijn netwerk vernam ik dat FMS binnen Breda zou gaan verhuizen van de Poolseweg naar de Wilhelminasingel (2008) en dat hier ook een verbouwing aan te pas zou komen. De Wilhelminasingel 3 was tenslotte het pand waar de Déla was gevestigd, dus een aanpassing was noodzakelijk. Voor mijn gevoel heb ik Wilfried Dam, founder Full Management Support, werkelijk gestalkt om met hem in contact te komen. Ik wilde die opdracht binnen halen! Achteraf blijkt dat hij dit zo niet heeft ervaren. Laten we het er op houden dat er destijds bij FMS een goede telefoniste bij de receptie zat die binnenkomende telefoontjes voor de heer Dam zeer goed af wist te houden.

Het toeval wilde dat de aannemer waarmee hij in zee was gegaan, zich van het project had teruggetrokken. En dus zag ik mijn kans schoon om hierop in te spelen. Daarbij kwam ook dat wij op zoek waren naar een accountant en het cirkeltje was dan ook snel rond.

“Een enorm goede sparringpartner”
Tot op de dag van vandaag hebben we nog altijd goed contact met Wilfried als met FMS. FMS draagt nog altijd zorg voor onze cijfers en geeft doorgaans advies om zaken te optimaliseren.” Frank: “maandelijks zit ik met FMS rond de tafel om de tussentijdse cijfers te bespreken waarnaast ik aan Wilfried een enorm goede sparringpartner heb. Kortom een hele aangename samenwerking.”

BUSINESS = PLEASURE
Met dank aan www.antonissen.nl