Full management support Flynth adviseurs & accountants
Leonardo Mouwen
Leonardo Mouwen
Academytrips.com
Ik vind FMS een prettige club om mee samen te werken. Wat ik belangrijk vind is dat FMS het Bredase karakter behoudt. Dat warme gevoel kan ik heel erg waarderen.

Vandaag ontvang ik iemand uit de sport, namelijk Leonardo Mouwen, oprichter van AcademyTrips.com met in 2018 een nieuwe sprong in het diepe genaamd Sportchain.com.

Over Sportchain.com kan Leonardo nog niet al te veel vertellen, maar het komt er in het kort op neer dat middels een geautomatiseerd boekingssysteem voor sportorganisaties klanten, hotels en sportverenigingen direct met elkaar in contact worden gebracht. Sportchain.com is hierin hét platform die dit bewerkstelligt. In januari 2018 hierover meer.

AcademyTrips.com, in 2008 opgericht door Leonardo Mouwen en Jeroen Gösgens. AcademyTrips.com organiseert sporttoernooien over de hele wereld. Hierbij zit men redelijk in de elite sector. De klanten van AcademyTrips.com variëren van New York tot Madrid en van Dubai tot Tokyo. Enkele weken geleden mocht men voor het nationale team van Amerika een trainingskamp in Dubai organiseren, dit ter voorbereiding van het WK in India. En zo stond onlangs ook een toernooi in Madrid op de agenda waaraan 32 clubs deelnamen waaronder onder andere Real Madrid, Paris Saint-Germain, Atletico Madrid en Juventos. Niet de allerminste.

Vertel eens iets over de totstandkoming van AcademyTrips.com?
Leonardo: “Dan gaan we 9 jaar terug in de tijd. Mijn vader, Ad Mouwen, oprichter van de Nederlandse Voetbalschool, organiseerde trainingskampen in Turkije. Zijn lust en zijn leven. Jan Gösgens, de broer van Jeroen, en tevens trainer van Feyenoord, waren kennissen van elkaar. Toen mijn vader van Jan vernam dat zijn broer Jeroen ook trainingskampen organiseerde, maar dan in Spanje, werd dat contact snel gelegd. Met mijn achtergrond als trainer bij verschillende voetbalclubs was het balletje snel rond.”

Waarom zijn Jeroen en jij een goed duo?
“Jeroen en ik zijn nu 9 jaar partners. We schelen in leeftijd 15 jaar, zijn op bepaalde vlakken totaal verschillend, maar vullen elkaar enorm goed aan. Jeroen regelt alles op management gebied en dat is belangrijk voor de kwaliteitsbewaking. Ik ben daar tegenover gefocust op sales en aan het pionieren om nieuwe projecten weg te zetten.

Onze samenwerking is niet ontstaan uit een vriendschap, maar door samen te ondernemen is inmiddels wel een vriendschap ontstaan. We zijn heel direct naar elkaar en kunnen zonder enige emotie, face to face zeggen waar het op staat.”

Wat is de rol van AcademyTrips.com?
“Toen Jeroen en ik in 2008 zijn gestart, organiseerden we trainingskampen. Tevens ontvingen wij meer en meer verzoeken om toernooien te organiseren voor jeugdteams in combinatie met een tour. En als het merendeel dezelfde wens heeft, waarom zou je het dan niet geheel zelf faciliteren zodat je alles zelf in de hand hebt. Zo gezegd, zo gedaan. Momenteel organiseren we jaarlijks ongeveer 25 toernooien zelf en zijn we bij nog eens 50 andere evenementen nauw betrokken.”

Hoe kom je in aanraking met landen als Dubai?
"Als je kwaliteit levert, willen mensen graag met je in contact komen. Ik bel mensen met een verhaal en niet met losse flodders. Daar prikt men zo doorheen. Daarbij is het fijn dat we kunnen laten zien wat we doen. We hoeven niks mooier te maken. “

“Gedurende mijn carrière als trainer zag ik kansen en wilde daar direct op inspelen.  Het trainen vond ik een leeg bestaan en de stap om hiermee te stoppen, was dan ook zo gezet.  Momenteel hebben we het zo ver geschopt dat we de elite markt controleren en dus ook in Dubai aan zet zijn. Die monopoly positie is erg belangrijk.”

  

Met hoeveel mensen organiseer je een toernooi?
"Een dergelijk groot event organiseren we met een team van circa 6 personen. Daarnaast zetten wij veel personeel in op basis van nul uren contracten. Onlangs in Madrid waren er ongeveer 70 personen betrokken bij ons evenement. De draaiboeken zijn in de loop der tijd kant en klaar op de plank komen te liggen en dus is het een kwestie van aanpassen, verbeteren en er een nieuwe identiteit aan geven. Elk toernooi moet natuurlijk wel speciaal zijn met haar eigen unieke uitstraling.”

Hoe hou je je mensen betrokken?
“Iedereen weet heel goed wat zijn sterke en minder sterke kanten zijn en dat spreken we ook naar elkaar uit. En waar nodig helpen en ondersteunen we elkaar ook. Er heerst dan ook een prettige samenwerking. Belangrijk binnen onze organisatie is dat iedereen mag ondernemen. In onze tak van sport kan heel veel en mag je creatief zijn. Echter, omdat we met zoveel verschillende culturen te maken hebben, maakt dat het ook weer lastig. In Nederland zijn we bijvoorbeeld heel direct naar elkaar toe, maar werk je met Spanjaarden, dan kan vandaag ook morgen of overmorgen worden. Mañana Mañana.”

Waar staan jullie over een paar jaar?
“Over 2 jaar is ons streven om marktleider te zijn in de wereld.”
Dat zijn jullie toch al? “Haha, ja, met AcademyTrips.com wel, maar je moet blijven vernieuwen en er zit iets in de pijplijn, waar ik op dit moment nog niets over kan loslaten, behalve hetgeen in dit interview eerder is benoemd. In de sport lopen mensen vaak achter de feiten aan. Mensen durven niet te vernieuwen. Wij hebben veel creatieve ideeën en dit is er één, waar wij het volste vertrouwen in hebben. Wordt vervolgd!”

Krijg je veel support van FMS bij een dergelijk traject.
“De creatieve mind-set komt toch wel echt bij Wilfried Dam vandaan. Ik ken Wilfried nog uit de tijd dat hij samen met Tijs en een koffer CD’s naar de Zillion reedt. Ik hoef hem maar te bellen en hij staat voor me klaar. De band die ik met Wilfried heb is meer dan alleen zakelijk en daarom is hij nog kritischer naar mij toe. Wilfried geeft altijd een goed beargumenteerde mening op mijn overvloed aan ideeën. Dus in die zin krijg ik zeker support om zaken in goede banen te leiden.”

Hoe ervaar je de samenwerking met FMS?
“Ik vind FMS een prettige club om mee samen te werken. Wat ik belangrijk vind is dat FMS het Bredase karakter behoudt. Dat warme gevoel kan ik heel erg waarderen.

Prijstechnisch is FMS niet de goedkoopste, maar sinds de beginjaren van de club ben ik nog altijd fan. En dit heeft ook zeker met de achtergrond te maken, waarmee ik mijn band met Wilfried bedoel. Hij zal mij nooit voor de gek houden. Hij belt mij ook soms gewoon even op met de vraag hoe het met me gaat.”

Hoe zou je FMS in een paar woorden kunnen omschrijven?
“Kennis, sociaal, luisterend oor, meedenkend.”

BUSINESS = PLEASURE
Met dank aan www.academytrips.com