Full management support Flynth adviseurs & accountants
Het team van FMS

Wilfried Dam

Partner

Meer over Wilfried

Esther Treffers

Legal

Meer over Esther

Remco Noorlander

Accountancy / Finance & Control

Meer over Remco

Bommel van Paassen

Relatiebeheer

Meer over Bommel

Inès de Blieck

Accountancy / Finance & Control

Meer over Inès

Jan Bruinenberg

Accountancy / Finance & Control

Meer over Jan

Joost Koeken

Accountancy / Finance & Control

Meer over Joost

Theo Vermaas

Accountancy / Finance & Control

Meer over Theo

Stephanie Spekken

Accountancy / Finance & Control

Meer over Stephanie

Joost Oomen

Accountancy / Finance & Control

Meer over Joost

Lucienne van Dijk

Interim Accountancy / Finance & Control

Meer over Lucienne

Özkan Hoff

Financial Control

Meer over Özkan

Rawdy van Bemmel

Tax

Meer over Rawdy

Michiel Schouwenaars

Tax

Meer over Michiel

Constant Barendregt

Tax

Meer over Constant

Lizan Beers

Legal

Meer over Lizan

Kim Janssens

Legal

Meer over Kim

Jilly el Moridi-Voesenek

Legal

Meer over Jilly

Angelica Hagens

HRM

Meer over Angelica

Jolanda Riemslag Baas

HRM

Meer over Jolanda

Pascal Heijnen

Interim HRM

Meer over Pascal

Hinko Baijings

Operational Management

Meer over Hinko

Raymond Bleiksloot

Adminstration

Meer over Raymond

Nick de Zwart

Administratie

Meer over Nick

Marian Caron

Marketing, Communication & PR

Meer over Marian

Annette van den Muijsenberg

Office Management

Meer over Annette

Claudia van Driel

Office Management

Meer over Claudia

Wilfried Dam

Partner

Over Wilfried

In 2000 heeft Wilfried Full Management Support B.V. (FMS) opgericht. Door zijn internationale netwerk kon snel een mooi kantoor  worden opgebouwd.

Wilfried draagt zelf de titel van accountant (AA) maar houd zich voornamelijk  bezig met algemeen advies. Het leukste vindt hij te werken met ondernemers die hun business serieus nemen en daarbij professioneel en op hoog nivieau ondersteund willen worden.

“Met onze vooruitstrevende way of work maken we het leven van ondernemers gemakkelijker. We werken intensief samen om ondernemers te laten excelleren. FMS biedt management support die je strategisch en financieel echter verder helpt. Ondernemerschap typeert Full Management Support. Ik kan gerust stellen dat wij hèt kantoor zijn voor ondernemers die zichzelf serieus nemen. Die deskundig advies in de volle breedte op waarde weten te schatten. Je treft zelden een adviseur die zo pro-actief aanpakt en mee-onderneemt. En dat met een warme, persoonlijke aanpak die erg wordt gewaardeerd in onze klantenkring, aldus Wilfried.”

Esther Treffers

Legal

Over Esther

Esther heeft na haar rechtenstudie aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam zo’n 10 jaar gewerkt als advocaat. De eerste 5 jaar in Rotterdam en daarna bij Asselbergs & Klinkhamer Advocaten in Etten-Leur op de sectie Bouwrecht en Onroerend Goed.

Na 10 jaar advocatuur  vond Esther het tijd voor een overstap naar het bedrijfsleven en is gaan werken als bedrijfsjurist bij Libéma waar ze al snel doorgroeide  naar Manager juridische zaken. Naast dat Esther lid was van het Management team van Libéma heeft Esther diverse commissariaten bekleed. Na ruim 12,5 jaar was het tijd voor een volgende stap en is Esther bewust terug gekeerd in de juridische dienstverlening.

Esther: “Door mijn ruime ervaring in het bedrijfsleven heb ik een goed beeld van wat een klant verwacht en wenst. Ik heb er dan ook veel zin in om samen met mijn collega’s de juridische dienstverlening door FMS nog beter op de kaart te zetten: snel, hoogwaardig maar wel praktisch en tegen een zeer scherp tarief.”

Remco Noorlander

Accountancy / Finance & Control

Over Remco

Remco is tijdens een deelstudie SPD bedrijfsadministratie, die hij in 2014 met succes heeft afgerond, begonnen bij een klein accountantskantoor in 2003. Na een aantal jaren heeft Remco de overstap gemaakt naar een accountantskantoor waar hij zich gespecialiseerd heeft in de franchise formules. Inmiddels heeft Remco zich aangesloten bij FMS en wel in de rol van partner van kantoor Rotterdam. Een belangrijke stap in zijn carrière.

Remco: “Naast het adviseurschap voor MKB bedrijven heb ik me de afgelopen jaren onder andere gespecialiseerd in het implementeren van digitalisering binnen het MKB en het begeleiden van franchise ketens. Ik haal veel energie uit het strategisch meedenken met de ondernemer en met grote regelmaat “om de tafel” zitten om een plan voor de komende jaren te maken. Door middel van een hoge mate van inzicht in de cijfers nu, is bijsturen voor de toekomst een stuk gemakkelijker en efficiënter. Ik ben ervan overtuigt dat FMS met het brede dienstpakket voor iedere ondernemer van toegevoegde waarde kan zijn.”

Bommel van Paassen

Relatiebeheer

Over Bommel

Bommel heeft jarenlange ervaring zowel in het bedrijfsleven als in de financiële dienstverlening. De laatste jaren is Bommel zelfstandig ondernemer geweest als onafhankelijke financiële en bedrijfskundige adviseur voor het MKB.

Bommel: "Door mijn jarenlange en brede ervaring, betrokkenheid en inlevingsvermogen ben ik in staat de ondernemers te adviseren bij het realiseren van hun doelstellingen. Ik haal dan ook veel voldoening uit het begeleiden van de MKB ondernemer op het gebied van financieringsvraagstukken, bedrijfsoptimalisatie, herstructurering en begeleiden middels uitgebreide management ondersteuning. Uitgebreide expertise op het gebied van financieringsplannen en rapportage aan financieringsinstellingen.

Ik weet wat er leeft binnen de onderneming en de ondernemer. Niet namens de ondernemer maar VOOR en SAMEN met de ondernemer. Tevens fungeer ik als schakel tussen de klant en de specialisten van FMS.

Ik sta voor helder advies en praktische ondersteuning die aansluit bij uw doelstellingen."

Inès de Blieck

Accountancy / Finance & Control

Over Inès

Inès heeft na haar opleiding Accountancy ruime ervaring opgedaan bij verschillende grote en kleinere accountantskantoren  en heeft tevens enkele jaren bij een grote organisatie op de afdeling Planning & Control gewerkt. Sinds 2015 is zij werkzaam bij FMS en inmiddels stuurt zij onze accountancytak aan.

Onlangs heeft Inès de opleiding tot MKB kredietcoach met succes afgerond. Hiermee kan Inès met voldoende kennis op het gebied van ondernemerschap, businessplannen en financieringstrajecten onze klanten uitstekend begeleiden in het verkrijgen en behouden van financieringen en het verbeteren van hun ondernemersprestaties.   

Inès: “Ik heb bewust gekozen voor een functie bij een MKB kantoor als FMS, omdat ik de interactie met klanten het meest boeiend vind. Persoonlijke aandacht en betrokkenheid bij onze klanten zit in het DNA van FMS. Natuurlijk zijn de cijfers belangrijk, echter hechten we minstens zoveel waarde aan de mensen achter de cijfers. Door praktisch, open en eerlijk te zijn streef ik er steeds naar om actief mee te denken bij het maken van bedrijfseconomische, fiscale en juridische keuzes, samen met onze fiscalisten en juristen."

Jan Bruinenberg

Accountancy / Finance & Control

Over Jan

De carrière van Jan gaat nog niet heel ver terug, maar hij mag zich sinds medio 2017 op jonge leeftijd toch al partner van FMS Rotterdam noemen. Jan zul je in de toekomst dan ook veelal in het Rotterdamse tegen het lijf lopen.

Jan is tijdens zijn loopbaan medeverantwoordelijk geweest voor het innoveren van de dienstverlening op administratief gebied met hierbij de nadruk op het digitaliseren van de gehele administratieve workflow.

Jan: “Daarnaast ben ik doorgegroeid tot Assistent-Accountant waarbij ik naast operationele zaken ook strategische invulling geef aan plannen die we samen met een ondernemer hebben geformuleerd.”

Joost Koeken

Accountancy / Finance & Control

Over Joost

Joost heeft ruime ervaring in de accountancy en is gespecialiseerd in midden- en kleinbedrijf. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest voor Deloitte stapte hij destijds als één van de eerste medewerkers bij FMS binnen. Vanaf de start is Joost zeer nauw betrokken geweest bij de groei van FMS tot het kantoor van nu.

Als tekenend accountant zet Joost zich in voor kwalitatief goede rapporteringen en adviezen. Hierbij weegt hij ethische en maatschappelijke waarden goed af tegen het klantbelang.

Joost: “Mijn streven is om de kwaliteit van de werkzaamheden op hoog niveau te houden onder andere door intensieve begeleiding van collega’s. Ook ben ik continue bezig om op kantoor niveau de dienstverlening van FMS te verbeteren. Hieruit komen nieuwe producten en werkwijzen voort welke ervoor moeten zorgen dat wij als kantoor voorop blijven lopen op accountancy vlak. Mijn kernkwaliteiten zijn loyaal, vasthoudend, teamgericht en kwaliteit.  Ik geloof in het creëren van een prettige werksfeer voor collega’s, klanten en mezelf.”

Theo Vermaas

Accountancy / Finance & Control

Over Theo

Theo heeft sinds 2008 de titel AA achter zijn functie staan. Voordat Theo bij FMS aan de slag ging heeft hij reeds ruime praktijkervaring opgedaan bij verschillende kantoren.

Theo: “Een ondernemer helpen de (financiële) basis van zijn onderneming goed weg te zetten om zo verder te kunnen bouwen en groeien naar een nog succesvollere onderneming, daar put ik energie uit. Daarnaast wil ik meer dan alleen maar een ‘financiële’ sparringpartner zijn. Met behulp van mijn spontane en creatieve manier van werken zit dat wel goed.”

Stephanie Spekken

Accountancy / Finance & Control

Over Stephanie

Stephanie is in 2004 haar carrière als Assistent-Accountant gestart bij Liekens & Co in Rotterdam. Na het behalen van haar diploma Accountancy op Avans Hogeschool te Breda heeft zij de overstap gemaakt naar Accon AVM. Na ruim 6 jaar was Stephanie toe aan een nieuwe uitdaging die zij heeft gevonden bij FMS.

Stephanie: “Het leuke aan mijn functie bij FMS vind ik de afwisseling, ik ben veel bij en in gesprek met klanten, hierdoor heb  ik geleerd te denken als ondernemer. Wat is belangrijk voor de onderneming en hoe zou ik dat zelf willen als ik ondernemer zou zijn. Door dit te combineren met een optimaal inzicht in de administratie, kan ik de klant ondersteunen bij het behalen van de zakelijke en soms ook persoonlijke doelstellingen.”

Joost Oomen

Accountancy / Finance & Control

Over Joost

Joost is in 2010 naar aanleiding van zijn studie Accountancy bij FMS aan de slag gegaan. In het begin was dit als parttime assistent, maar inmiddels werkt Joost al enkele jaren op fulltime basis in de rol van assistent-accountant / relatiebeheerder. “Vanaf het eerste moment was er direct een klik en dit gevoel is in al die jaren nooit weggegaan,” aldus Joost.  

“Mijn werkzaamheden binnen FMS bestaan voornamelijk uit het voeren en controleren van financiële administraties, het opstellen van rapportages en het doen van diverse aangiftes. Daarnaast heb ik regelmatig contact met klanten en relaties en juist die afwisseling vind ik erg prettig. Klanten helpen, hen adviseren en problemen oplossen is hetgeen waar ik plezier uit haal.”

Lucienne van Dijk

Interim Accountancy / Finance & Control

Over Lucienne

Lucienne is een bezige bij die op externe basis zo nu en dan als een wervelwind door kantoor FMS raast. In het verleden is Lucienne als MKB accountant in de corporate market werkzaam geweest bij Arthur Andersen en Deloitte. Momenteel is Lucienne als Externe accountant betrokken bij de club.

Lucienne: “Tevens fungeer ik als docent Externe Verslaggeving aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en ben ik docent Audit & Assurance I aan Avans+ in Breda. Een pittige maar ontzettend leuke combinatie waar ik veel voldoening uit krijg.”

Özkan Hoff

Financial Control

Over Özkan

Özkan is sinds 2010 rechtstreeks vanaf het VWO bij FMS fulltime aan de slag gegaan. Dit in combinatie met  zijn opleiding Master of Science in Controlling op Business Universiteit Nyenrode. In 2014 heeft Özkan aldaar reeds zijn Bachelor of Science in Accountancy succesvol afgerond.

Özkan: “In mijn beginnersjaren bij FMS heb ik zowel op de samenstelpraktijk als op de auditpraktijk gewerkt. Daarna heb ik mij volledig gefocust op de samenstel- en adviespraktijk voor MKB-klanten. Sinds 2015 verzorg ik de financiële administratie van FMS en alles wat daarbij komt kijken; van facturatie tot debiteurenbeheer en van diverse managementrapportages tot de interne procedures en richtlijnen.” Kortom, Özkan is inmiddels van vele markten thuis.

Rawdy van Bemmel

Tax

Over Rawdy

Rawdy heeft fiscaal recht gestudeerd aan de universiteit van Tilburg. Deze opleiding heeft hij in 2001 succesvol afgerond. Rawdy is inmiddels al ruim 15 jaar werkzaam in de fiscale adviespraktijk waarvan de laatste zes jaar bij FMS en dat bevalt hem uitstekend.

Rawdy is een ervaren en allround fiscalist. Hij heeft veel affiniteit met de fiscale advisering aan directeur-grootaandeelhouders en ZZP’ers, het begeleiden van herstructureringen van bedrijven en estate planning.

Rawdy: “Ik help de klant graag bij het verwezenlijken van zijn/haar financiële doelstellingen en toekomstige financiële wensen door ze pro actief te adviseren”.

Michiel Schouwenaars

Tax

Over Michiel

Michiel heeft Fiscaal Recht gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Deze opleiding heeft hij in mei 2012 succesvol afgerond met de verdediging van zijn Masterscriptie over de gebruikelijkloonregeling van de DGA. Michiel is sinds 2009 actief op de werkvloer van FMS in de functie van Fiscalist.

Michiel: “Het liefst biedt ik persoonlijk belastingadvies om ervoor te zorgen dat de ondernemer goed geïnformeerd is en optimaal gebruikmaakt van de fiscale mogelijkheden om de belastingdruk te verminderen. Vervolgens dragen we zorg voor een optimale doorvoering van het advies door snel te schakelen met de andere disciplines.”

Constant Barendregt

Tax

Over Constant

Rabobank in de Hoeksche Waard. Zijn opleiding als financieel planner heeft hij genoten aan de AvansHogeschool Avans te Breda.
De afgelopen 1 ½ jaar heeft Constant ervaring opgedaan als aangifte medewerker inkomstenbelasting, enerzijds bij Klijnsmit administratie- & belastingadviesbureau en anderzijds binnen zijn eigen onderneming. Binnen Financiële planning speelt de inkomstenbelasting ook een belangrijke rol.

Constant: “Binnen Full Management Support hou ik mee bezig met de aangiften inkomstenbelasting. Mijn doel is om de aangiften correct op te stellen en voor de klant zoveel mogelijk belastingvoordeel te behalen.  Ik probeer hierbij ook een stap verder te kijken.  Als het kan geef ik ook graag verder financieel advies op basis van de aangifte inkomstenbelasting van de klant.”

Lizan Beers

Legal

Over Lizan

Lizan heeft in 2000 de opleiding Nederlands Recht aan de Universiteit van Maastricht afgerond met als afstudeerrichting Europees Recht en Taal Studies. Voor deze afstudeerrichting heeft zij naast haar rechtenstudie tevens juridisch Engels en juridisch Spaans afgerond. Tijdens haar studie heeft Lizan in Zweden en in Spanje gestudeerd. Na haar studie is Lizan aan de slag gegaan als advocaat, waarbij Lizan zich met name bezig hield met het ondernemingsrecht in de breedste zin en het burgerlijk procesrecht. In november 2007 is Lizan als senior jurist aan de slag gegaan bij Full Management Support, waar zij de juridische afdeling heeft opgezet.

Lizan: “Ik vind het belangrijk de juridische zaken goed te regelen voor de klant. Een ondernemer zit niet te wachten op conflicten en langdurige trajecten.”

Lizan’s kracht ligt in haar brede kennis van het recht gecombineerd met haar specialistische kennis op het gebied van het ondernemingsrecht, contractenrecht en het muziekrecht. Lizan: “Met deze kennis kan ik dan ook inzichtelijk maken waar de juridische risico’s liggen en hoe deze voorkomen kunnen worden. Met mijn specialistische kennis op het gebied van muziekrecht adviseert ik diverse internationale DJ’s, platenlabels, boekingsagenten en artist management. Daarbij kijk ik niet alleen naar de contracten, maar adviseert ik ook over de (internationale) bedrijfsstructuur.”

Kim Janssens

Legal

Over Kim

Kim heeft tijdens haar functie bij het Openbaar Ministerie in ’s-Hertogenbosch deeltijd HBO Rechten gestudeerd. Na haar afstuderen heeft Kim de overstap gemaakt naar FMS waar zij sinds 2014 werkzaam is als jurist.

Kim houdt zich voornamelijk bezig met het arbeidsrecht, muziekrecht en het algemeen contractenrecht. Daarnaast zet Kim graag haar tanden in de begeleiding bij de oprichting van een B.V.-structuur en herstructureringen.

Kim: “Inmiddels heb ik verschillende arbeidsrechtelijke trajecten, zoals het wijzigen van (collectieve) arbeidsvoorwaarden en het begeleiden bij het sluiten van vaststellingsovereenkomsten met werknemers, met succes begeleid en afgerond. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om ondernemers, maar ook particulieren, te adviseren bij uiteenlopende (arbeidsrechtelijke) casussen. Ik streef er naar om juridische vragen praktisch en snel te beantwoorden en waar mogelijk juridische conflicten te voorkomen.

Daarnaast heb ik vanaf de start van mijn dienstverband bij FMS veel kennis op mogen doen van het muziekrecht in de praktijk. Dit maakt dat ik inmiddels werkzaam ben voor diverse internationale DJ’s en platenlabels. Hierbij zoek ik tevens de samenwerking op met externe partijen.”

Jilly el Moridi-Voesenek

Legal

Over Jilly

Jilly is eind 2015 cum laude afgestudeerd voor de master rechtsgeleerdheid. Haar scriptie werd beoordeeld met een 8,5 en is genomineerd voor de Fase-scriptieprijs. Tijdens haar master heeft Jilly zich verdiept in zowel het nationaal als internationaal arbeidsrecht.
Naast haar studie heeft Jilly reeds enige ervaring opgedaan als vrijwilliger bij Rechtswinkel Eindhoven, student-stagiair bij Lawton Advocaten en als stagiair op de juridische afdeling van CZ Zorgverzekeringen.

Na haar studie is Jilly direct als jurist aan de slag gegaan bij FMS.
Jilly: “Het vertegenwoordigen van de belangen van (MKB) ondernemers op sociaal en economisch vlak sprak mij enorm aan, evenals het meedenken op welk vlak FMS de ondernemer nog meer en beter kan ondersteunen. Mijn passie ligt dan ook in het meedenken met de ondernemer en het komen tot praktische oplossingen.”

Angelica Hagens

HRM

Over Angelica

Angelica is sinds 2017 betrokken bij FMS HRM. Angelica heeft tijdens haar loopbaan veel ervaring opgedaan bij verschillende grote bedrijven op het gebied van HR, leidinggeven, werving/selectie en sales. Daarnaast heeft zij als ondernemer veel kennis opgedaan bij MKB bedrijven.

Angelica: “Mijn passie zit in het met ondernemers en medewerkers zoeken naar het bedrijfseconomisch best haalbare resultaat; het werven van de juiste mensen, inzetten van deze medewerkers op de juiste plek, de juiste persoonlijke begeleiding en de zekerheid dat dit zorgdraagt voor een win-win situatie voor iedereen.”

Jolanda Riemslag Baas

HRM

Over Jolanda

Jolanda is een praktisch ingestelde HR-medewerker. Jolanda heeft tijdens haar loopbaan kennis en ervaring opgedaan als het gaat om functioneringsgesprekken, W&S, coaching, arbeidsrecht, verzuim en salarisadministratie. Jolanda is een betrokken persoon, zowel bij de club als voor haar klanten.

Jolanda: “Ik werk graag in een omgeving waarbij ik als HR medewerker klanten kan ondersteunen en faciliteren. Ik ben graag betrokken bij een organisatie en haar medewerkers. Met een praktische werkwijze zorgen de raakvlakken in mijn vakgebied voor een verbindende factor binnen een organisatie.”

Pascal Heijnen

Interim HRM

Over Pascal

Pascal ondersteunt op interim-basis de HRM-afdeling van FMS. Pascal heeft ruime ervaring op het gebied van salarisadministratie en advisering. Pascal is destijds zijn carrière begonnen bij ABAB accountants. Na een korte onderbreking bij een groot uitzendbureau bij wie Pascal Hoofd verkoop- en relatiebeheerder is geweest, heeft Pascal besloten om voor zichzelf te beginnen. Sinds enkele jaren heeft hij dan ook zijn eigen kantoor "Select Salarisadviseurs”.

Hinko Baijings

Operational Management

Over Hinko

Hinko is zijn carrière  begonnen bij Westenburg Assurantiën BV. Na het voltooien van zijn deeltijdopleiding aan de Avans Hogeschool in Breda heeft hij de overstap gemaakt naar de Rabobank. Bij deze organisatie heeft hij verschillende functies uitgevoerd waaronder de rol van auditor, compliance officer, projectmanager en leidinggevende van diverse teams. Dit laatste heeft hij de afgelopen 12 jaar gedaan en heeft hierbij veel verschillende teams geprofessionaliseerd of in het geheel nieuw opgezet. Met deze ervaring is Hinko een mooie aanvulling op ons huidige team. Hinko werkt sinds januari 2017 bij FMS en is met name verantwoordelijk voor de interne organisatie en projecten. Hinko: “Zowel ontwikkeling van organisaties als eigen ontwikkeling staan bij mij voorop. Ik ga geen enkele uitdaging uit de weg en geniet ervan om samen met dit team een nog mooiere en professionelere dienstverlening te realiseren”.

Raymond Bleiksloot

Adminstration

Over Raymond

Raymond is per medio 2017 fulltime in dienst bij FMS als administratief medewerker. Sinds 2015 draagt Raymond de titel RFM (opleiding: MBO+) achter zijn functie. Na ruim 13 jaar werkervaring als administratief medewerker bij SBRCURnet (bouwsector), heeft hij nieuwe uitdagingen gevonden bij FMS.    

“In de functie van administratief medewerker ondersteun ik relatiebeheerders bij hun financiële administratie in de breedste zin van het woord. Mijn ambitie is het zo goed en tegelijkertijd efficiënt mogelijk voorbereiden van verschillende administraties. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk,” aldus Raymond.

Nick de Zwart

Administratie

Over Nick

Na ruim een jaar bij Rüttchen Automitve BV (autobranche) te hebben gewerkt, was Nick toe aan een nieuwe uitdaging en deze heeft hij gevonden binnen Full Management Support.

“In juni 2017 heb ik mijn MBO Bedrijfsadministratie afgerond en per november vervul ik de functie administratief medewerker bij FMS. Hierbij ondersteun ik de relatiebeheerders bij hun financiële administratie. Mijn doel is het zo goed mogelijk voorbereiden van administraties, zodat de relatiebeheerder een correcte administratie kan overhandigen aan de klant.”

Marian Caron

Marketing, Communication & PR

Over Marian

Marian is enkele jaren geleden bij FMS gestart in de functie van Office Manager en heeft al vrij snel de taken rondom marketing, communicatie & PR eigen gemaakt. Hiermee is Marian voor FMS verantwoordelijk voor de positionering in de markt met als doel onder andere een positief imago, tevreden klanten en het verbinden van klanten. Uiteindelijk zullen hiermee ook weer nieuwe klanten worden gegenereerd. Verschillende activiteiten hangen hier mee samen om dit te realiseren en dat begint met een eigen identiteit, een huisstijl, te ontwikkelen. Hiermee kunnen zaken als een website worden gerealiseerd. Marian zorgt ervoor dat deze website up-to-date blijft met daaraan gekoppeld het onderhoud van alle social media kanalen en het verzorgen van de nieuwsbrief die zo’n 6 keer per jaar wordt uitgebracht. Belangrijk hierin is dat er proactief interessante tips en wetenswaardigheden worden gedeeld zodat de ondernemer daar handig en tijdig op in kan spelen. Aangezien FMS van een persoonlijke benadering houdt deelt Marian via deze kanalen ook graag persoonlijke weetjes van de mensen achter FMS zodat de klant het team nog beter leert kennen.

Het leggen van verbindingen heeft FMS hoog in het vaandel staan. FMS organiseert over het jaar diverse evenementen en bijeenkomsten waarbij Marian verantwoordelijk is voor de algehele organisatie en coördinatie. Marian: “Mijn streven is een evenement zo perfect mogelijk voor te bereiden, zodat op de dag zelf alles op rolletjes verloopt en de gasten het naar hun zin hebben. Een correcte follow-up heeft daarna hoogste prioriteit  om een evenement succesvol af te kunnen sluiten en vervolg te geven aan gemaakte afspraken met nieuwe contacten.”

Annette van den Muijsenberg

Office Management

Over Annette

Annette is één van onze medewerkers die bij FMS al heel wat jaren mee draait. Zij vervult binnen FMS de rol van Office Manager

Het Office Management heeft zich in de loop der jaren heel veel werkzaamheden en taken eigen gemaakt en Annette is met name verantwoordelijk voor de interne personeelszaken. Dit houdt onder andere in het verwerken van vrije dagen, declaraties, wijzigingen in de lonen en het maken van overeenkomsten. Daarnaast verzorgt en bewaakt Annette het algehele offertetraject, zorgt ze ervoor dat het klantensysteem up-to-date blijft en dat het digitale archief volledig en bereikbaar is voor alle medewerkers.

“Het Office Management van FMS is voor het hele kantoor van toegevoegde waarde en biedt de juiste ondersteuning voor iedere afdeling. Ik ben er trots op om van deze club deel uit te maken,” aldus Annette.

Claudia van Driel

Office Management

Over Claudia

Claudia is het eerste gezicht dat men ziet wanneer men bij FMS binnenstapt en is die vriendelijke stem die je telefonisch te woord staat. Ze is een multifunctionele medewerkster, die elk team binnen FMS ondersteund en helpt waar nodig. Naast de typische dagelijkse werkzaamheden van een office manager ondersteunt zij de afdelingen ook bij bijvoorbeeld de laatste uitwerking van de jaarrekeningen of het versturen van de salarisgegevens.

Claudia: “Ik wil de gasten van FMS een écht welkom-gevoel geven. Tevens is het mijn doel om als allround-officemanager alles soepel te laten verlopen en zorg ik ervoor dat iedereen tevreden is… en blijft.”